NM
kategorier

Vi har utarbeidet ulike kategorier som støtter opp om våre ambisjoner – å gjøre ære på stolte norske birøktere og å opplyse kunder om å velge norsk honning. Vi begrenser kategorier til fire (se under), men ønsker senere år å inkludere andre, som smakstilsatt honning, honning og matlaging  mf.

Vårt panel av honningeksperter gjør en smaksanalyse av hver honning. Vinnere kåres til gull, sølv og bronse i hver av de fire kategoriene. I tillegg gir vi pris til beste by-honning, beste landsdelshonning (Nord-Norge, Midt-Norge, Sør-Norge) og beste storskalaprodusent/storskalaforselger (over 500 kg av èn honning). Vi gir også gull, sølv og bronse til beste  overordnete design med en beskrivende markedsrettet etikett.

Viktig om sortshonninger: Du kan sende inn både “røsslyng”, “bringebær” og “andre sortshonninger”; Du trenger ikke å være 100% sikker på at sortshonningen er ren. Hvis vi finner ut at honningen ikke er ren sortshonning, gir vi deg tilbakemelding og overfører honningen i kategorien “flerblomstret». 

Påmelding til NM i Honning 2022

Påmelding finner du her 

 

Send din honning til: HonningHub v/Ragna Ribe Jørgensen, Jakteleia 10, 1394 Nesbru

Du skal sende inn ett glass med ca 400g pr honning du deltar med (du deltar med så mange du ønsker). Honningen/e må senest ankomme NM-komiteen 1. oktober, så send i god tid. For lyng- og klokkelynghonning er fristen 1.november, annonsering skjer 15. november. Merk glasset med: 

  • ditt navn 
  • kategori 
  • om honningen er rørt/kremet eller flytende.

Pris pr honning er kr 400,-.

Vi tilbyr ulike analysetjenester til birøktere, noe som bidrar til å bygge opp kompetanse rundt norske honninger. For kr 700,- utarbeider vi en sensorisk analyse med smaksbeskrivelse av din honning. Dette inkluderer et 15 min digitalt smakstreff hvor honningen analyseres i et samarbeid mellom vår smaksekspert og deltakeren.

Våre samarbeidspartnere

Logodesign