NM i Honning

NM i
Honning

Vi vil forsterke norske birøkteres stolthet over honningen sin, motivere til innovasjon og å synliggjøre/presentere deltakere på HonningHub.no.

Vi vil at NM i Honning skal bidra til nytenkning blant birøktere for å øke mangfold av ulike norske honninger; særlig har Norge behov for norsk flytende honning og flere norske sortshonninger.

Norsk honning er et kvalitetsprodukt som skal feires. Denne siden er dedikert til å presentere stolte norske birøktere og deres fantastiske honning.

Arrangør er HonningHub v/ByBi i samarbeid med Norges Birøkterlag og Vossamøtet.

vi endrer fokus

HonningHub endrer fokus på NM i Honning fra tidligere år: vårt mål er at NM i honning skal bidra til nytenkning blant birøktere for å øke mangfold av ulike honninger på det norske marked; flytende og kremet, øke sortiment av sortshonninger, samt høste flerblomstrede honninger flere ganger i sesongen. Alle innsendte honninger får en profil på nettsiden HonningHub.no. Profilen vil være åpen i ett år, til neste års NM i Honning, og linkes til egen nettside. Dette vil hjelpe røkteren i markedsføring av sin honningen og vil være en nyttig veiledning til forbrukere i valg av honning. Samtidig er vårt mål å bidra til folkeopplysning rundt honning slik at det norske folk forstår hvilket kulinarisk superprodukt de har i skapet.

Påmelding – Stengt for 2020

   • Send din honning til:

  Anastasiya Dykyy 

  Tunneltoppen 50
  2080
  Eidsvoll

  • Du skal sende inn ett glass med ca 500g pr honning du deltar med, merket med:
  1. ditt navn
  2. kategori
  3. om honningen er kremet eller flytende

  Innsending av honning må skje innen 1. oktober 2020.

  Kategoriene inkluderer “røsslyng”, “bringebær” og “andre sortshonninger”; Du trenger ikke å være 100% sikker på at det er ren sortshonning. Hvis vi finner ut at honningen ikke er ren sortshonning, gir vi deg tilbakemelding og overfører honningen i kategorien “flerblomstret».

  Dommere annonseres i september.

HONNINGANALYSE

Vi ønsker å tilby ulike analysetjenester til birøktere, noe som vil bidra til å bygge opp kunnskap rundt norske honninger. Vi tilbyr deg to ulike NM-pakker (vi har kapasitet til kun 24 billetter pr kategori i år).

 • Pollenanalyse, kr 1400
 • Sensorisk analyse med smaksbeskrivelse fra vårt ekspertpanel, kr 700

Tidslinje

1.10 Siste dato for innsending av honninger til NM i Honning 2020

20.10 Vårt panel av honningeksperter gjør en kvalitets- og smaksanalyse av hver honning. Vinnere kåres til gull, sølv og bronse i hver av de fire kategoriene. I tillegg gir vi pris til best by-honning, beste landsdelshonning (Nord-Norge, Midt-Norge, Sør-Norge) og beste storskalaprodusent.

31.10 Annonsering på Vossamøtet 

Våre samarbeidspartnere

Logodesign

Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrevet vårt