NM i Honning 2022

NM i Honning

NM i
Honning

Norsk birøkt har lang tradisjon som et solid og ærlig håndverk. NM i Honning skal støtte norske birøkteres stolthet over honningen sin og motivere til økt produksjon og innovasjon. NM i Honning skal bidra til nytenkning blant birøktere for å øke mangfold av ulike norske honninger; særlig har Norge behov for norsk flytende honning og flere norske sortshonninger.

Norsk honning er et kvalitetsprodukt som skal feires. Vi ønsker å presentere norske birøktere og deres fantastiske honning. og å synliggjøre/presentere deltakere i NM på HonningHub.no.

Påmelding til NM 2022

Arrangør er HonningHub v/ByBi i samarbeid med Norges Birøkterlag og Vossamøtet.

vi endrer fokus

I 2020 endret vi fokus på NM i Honning fra tidligere år. For dere som deltok da, er vårt fokus det samme i 2022: vårt mål er at NM i honning skal bidra til nytenkning blant birøktere for å øke mangfold av ulike honninger på det norske marked; flytende og kremet, øke sortiment av sortshonninger, samt høste flerblomstrede honninger flere ganger i sesongen. Alle innsendte honninger får en profil på nettsiden HonningHub.no. Profilen vil være aktiv i ett år og linkes til egen nettside (der slik finnes). Dette vil hjelpe røkteren i markedsføring av sin honning og vil være en nyttig veiledning til forbrukere i valg av honning. Samtidig er vårt mål å bidra til folkeopplysning rundt honning slik at det norske folk forstår hvilket kulinarisk superprodukt de har i skapet.

Påmelding: åpnes 1. AUGUST

Send din honning til:

HonningHub v/Ragna Ribe Jørgensen, Jakteleia 10, 1394 Nesbru

Send inn ett glass med rundt 400g pr honning du deltar med (du deltar med så mange du ønsker) innen 1. oktober. For lyng- og klokkelynghonning er fristen 1. november. Honningen/e må senest ankomme NM-komiteen 1. oktober/november, så send i god tid. Merk glasset med: 

   1. Ditt navn
   2. Kategori

  Kategorier inkluderer “Røsslyng”, “Bringebær”,  “Andre sortshonninger” og «Flerblomstret» ; Du trenger ikke å være 100% sikker på at det er ren sortshonning. Hvis vi finner ut at honningen ikke er ren sortshonning, gir vi deg tilbakemelding og overfører honningen i kategorien “flerblomstret».

 •  
 • Vinnere kan bli bedt om å sende inn èn kilo av vinnerhonningen til demo og smaking.
 •  
 • Dommerpanlet 2022
Har du noen spørsmål om NM, send mail til post@honninghub.no

HONNINGANALYSE

Vi tilbyr sensorisk analyse med smaksbeskrivelse fra vårt ekspertpanel. Analysetjenesten koster kr 700.

Tidslinje

1.10 Siste dato for mottak av honninger til NM i Honning 2022

1.10-20.10 Vårt panel av honningeksperter gjør en kvalitets- og smaksanalyse av hver honning. Vinnere kåres til gull, sølv og bronse i hver av de fire kategoriene Flerblomstret honning, Lynghonning, Bringebærhonning, og Andre sortshonninger. I tillegg gir vi pris til best by-honning, beste landsdelshonning (Nord-Norge, Midt-Norge, Sør-Norge) og beste storskalaprodusent.

22.10 Annonsering på Vossamøt

Våre samarbeidspartnere

Logodesign