honning i verden

Selv om det finnes mer utenlandsk enn norsk honning i butikkene i Norge (rundt 70-80%) er dette likevel kun et smalt sortiment av det som finnes ute i verden. Honninghub har over tid søkt etter spennende og fremmedartete honninger av topp kvalitet i andre land, og importerer flere til våre smakskurs. Vi tror at å oppleve en stor smaksvariasjon vil motivere birøktere til nytenkning og oss alle til utforskning av ulike honninger på kjøkkenet.

Honning (1)

Flerblomst honninG i verden

Det finnes nær uendelig mange flerblomstrete honninger, og alle smaker forskjellig. Noen få har likevel fått en standard smaksbeskrivelse. Vi tar tatt med to svært eksotiske her:

Anzer Honning

Honningen kommer fra Anzer, et fjellområde i Tyrkia. Det sies at bier samler nektaren fra mer enn 500 forskjellige plantearter. Anzer Honning ble kjent i Europa etterat en birøkter testet hva bjørner likte best: syltetøy, kastanjehonning, honningdugg fra furu og Anzer Honning – sistnevnte vant!

 

 

Kelulut Honning

Det er andre bier enn den vi kjenner så godt, Apis mellifera, den Europeiske honningbia, som lager honning. En av disse den broddløse bia Trigona som i Malaysia produserer Kelulut Honning. Denne lagres ikke i heksagonformete voksceller, som er arkitekturen til våre honningbier, men i celler laget av propolis. Det drives forskning på Kelulut honning som indikerer et høyt nivå av antioksidanter.

Sortshonninger i Verden

Vi har utarbeidet en oversikt over noen av de honninger som finnes for å vise det store mangfoldet. Vi inkluderer noen av produksjonslandene (det finnes mange flere). 

(Oransje): de mest vanlige honninger

(Blå): sortshonninger som lages i Norge

 

Tabellen kommer snart

Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrevet vårt