Johnny Ytreland

Litt om Johnny

Jeg gikk nybegynner i 2018 og kjøpte to bifolk den sommeren. Første sommer med honning utbytte ble i 2019.
Kubene, som nå har blitt til fire står hjemme i Arna på vinteren og forsommeren, så all sommerhonning kommer fra Arna. Jeg vandrer med bien til vestsiden av Sotra i siste halvdel av juli og høster i begynnelsen av september. Her har jeg fått tilgang til en fin lun plass med store graner som skjermer bigården, uten at de tar solen. Her er mye klokkelyng, røsslyng og skogsbær i området, samt vanlig kystflora. Har hatt fint utbytte både av sommerhonning og lynghonning alle årene.

Foretak: 

Honning
profil

Type honning

Røsslyng

Terroir

Sjø, lyngheier, skog, kystvegetasjon og spredt med private boliger.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 110

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården