Ali Alidani

Litt om Ali

Kommer opprinnelig fra irak, hadde bier der ca fem år med røkting. Jeg kom til Norge 1999 og meldte meg på nybygger kurs 2003 i Haugaland birøkterlag. Startet med 2 bifolk, nå innvintret over 100 bifolk. I de siste årene skiller jeg mellom klokkelyng honning og røsslyng . Jeg sier til kundene mine at klokkelyng tilsvarer akasie honning som kommer fra utland men selvfølgelig med mer smak på den norske honningen enn Akasie honning.

Foretak: Alidani Honning

Honning
profil

Type honning

Klokkelyng

Terroir

Det lite sommer honning hos oss men jeg vandrer til Hardanger for pollinering av frukt, da får jeg sommer honning derfor prøver jeg å skille mellom sommer honning og lynghonning. Rundt bikubene mine er det stort sett klokkelyng, røsslyng, litt tistel og geiterams.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 300

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården