Daniel Sørdal

Litt om Daniel

Har drevet med birøkt i ca 5år. Driver kun på hobbybasis, men er allikevel svært dedikert og interessert. Jeg bor i Åna-Sira. Her er det kun høsting av honning på høsten. Sommerhonning ser jeg ikke noe til. Det som gjør at jeg vil bli med på dette er sammensetningen av honningen jeg høster, og kanskje få en tilbakemelding fra «tunger» som kan honning. Området gir rikelig med Røsslyng, Klokkelyng og Geitrams. Denne kombinasjonen gir Lynghonningen en smak og konsistens som jeg med flere setter stor pris på.

Foretak: 

Honning
profil

Type honning

Røsslyng, Klokkelyng og Geitrams.

Terroir

Kystlandskap med fjell. Når det kommer til trær og blomster, så er det litt av det meste, men Røsslyngen dominerer kraftig. I et normalår, så er det nok nektar på sommeren til at biene klarer seg greit, men det har aldri være snakk om å høste sommerhonning.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 120

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården