Helene Flaaten Mehl

Litt om Helene og Erik

Helene og Erik Mehl er hobbybirøktere i Asker: 

Vi har for tiden 6 kuber i skogkanten av et boligfelt. Med god hjelp fra Asker Birøkterlag tilegner vi oss stadig mer kunnskap og vi gleder oss nå på 4. året over birøkt og honning. Vi selger honning i gata hver høst og hele nabolaget sørger for tilgang på bievennlige planter. Vi har fortsatt mye å lære og er for tiden stolte av første sommer uten sverming. Vår honning er smakfull, vi synes den smaker karamell, noe som er litt morsomt siden vi bor i en vei som heter Smørbukkveien. Vi lar skattekassene stå hele sommeren og høster i august. Mulig vi prøver oss med lyngtrekk en gang, men har enda ikke turt å endre på rutinen siden vi er så glad i honningen slik den er. Vi mistenker at vi har innslag av honningdugg og lurer på når i sesongen biene trekker inn den.

Foretak: 

Honning
profil

Type honning

Flerblomstret
Finalist i mild honning.

Terroir

Bikubene står i boligfelt i skogkanten. Skogen har løv- og bartrær samt røssllyng og blåbær. Naboer har frukttrær og prydvekster.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 120

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården