Inge Moen

Litt om Inge

Hobbyrøkter som startet opp med 2 kuber i hagen til svigermor i 2019. I 2022 teller SætreHonning 40ish bikuber på Hurumlandet. Bigårder i Sætre, Røyken og Håøya, samt vandrebigård på Søre Vegglifjell. Sertifisert birøkter og medlem av Asker Birøkterlag.

Foretak: SætreHonning

Honning
profil

Type honning

Andre sortshonninger: Håøyahonning - Lindhonning fra Håøya.

Sølv i NM i Honning 2022 i kategorien: Lindehonning

Terroir

Bigården på Håøya er en vandrebigård, honning produserers i sammarbeid med Håøya Naturverksted. Når Helge (Helge Haugen fra Håøya Naturverksted) gir beskjed om at linden har startet blomstringen i månedsskiftet juni/juli, pakker jeg ned 5 kuber som skal bli med på båttur over til Håøya. Ute på Håøya får biene lov til å bli med på nektarfesten, med sin idielle plassering mitt i lindeskogen. Honningproduksjonen inngår i gårdsdriften på Håøya Naturverksted, og selges utelukkende ute i kafeen på Håøya.

Mengde høstet og høstedato


Høstet: 55kg den 16.juli 2022

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården