Alfredas Juozapaitis

Litt om Alfredas

Vi er en naturglad familie på 5 med birøkt som hobby og er opptatt av kortreist og selvdyrket mat og mat fra naturen og er veldig glade i honning og andre bi-produkter.Interesse for bier fikk jeg som barn og i oppveksten hjalp til å stelle bier hos bestefar. De første egne bikubene kjøpte jeg i 2014, plantet noen frukttrær ,busker og urter i hagen som blomstrer til glede for biene. Det er så fascinerende å drive med birøkt og så gøy å følge bienes utvikling gjennom sesong og oppleve årstidene gjennom bienes øyner. Det føles så godt at vi kan bidra  til matproduksjon ved pollinering av planter med hjelp av våre bier, og i tillegg til alt dette får vi så fantastisk god produkt som egen produsert honning og den hjemme hos oss bruker vi i all slags mat som  sauser og marinader  på grøt og pannekaker til baking i te og kaffe.

Foretak:

Honning
profil

Type honning

Røsslyng og Flerblomstret.

Gull i NM i Honning 2022 i kategorien flerblomstret.

Gull i NM i Honning 2022 i kategorien Beste Landsdelhonning: Midt-Norge.

Terroir

Bikubene står i egen hage sentralt på Engesland omringet av skoger og flere vann.På våren blomstrer selje ,frukttrær og ville blomster i små mengder,i skogen er en god del blåbær og tyttebær men hovedtrekket er på røsslyng.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: Røsslyng 280 kg Flerblomstret 40 kg

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården