Geirmund Oltedal

Litt om Geirmund

Begynte min birøkt i 2010 med ei kube som eg fekk av ein onkel til kona mi. Driv i liten skala, haustar honning ein gong pr sesong og pressar honningen. Bikubene var denne sesongen plassert på Ellingsøya og Vigra. Hovudtrekket er på røsslyngen, men på ein god sommar som i 2021 blir også blomsterhonning innblanda. Er sertifisert birøktar, og lærer opp nye birøktarar gjennom kurs i regi av Sunnmøre Birøktarlag.

Foretak

Honning
profil

Type honning

Innsendt som flerblomstret, vurdert som lynghonning.

Terroir

Blanding av honning frå Ellingsøya og Vigra. Bigarden på Vigra står i eit lite skogholt ved huset vårt. Trekk er i hagar, på ville vekstar og hovedtrekket er røsslyng. Den på Elligsøya stod på ei nedlagt eng i skogen. Trekk i skog (med mykje blåbær), hagar og på røsslyng.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 100kg

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården