Elin og Ola Helgetun

Litt om Elin og Ola

Vi er ett ektepar på 56 og 63 år.som har vært birøktere siden 2015. Begge sertifisert og gått dronningavlkurs m.m. Altoppslukende hobby og lidenskap! Vi har tre bigårder i Surnadal, har i dag 16 innvintra kuber. Vi slynger to ganger pr sommer, ca 1 juli og 1 oktober. Sommerhonning og lynghonning.Vi Selger vår honning på messer og ut fra egen gårdsbutikk som er selvbetjent. Vi selger honning og honningrelaterte produkter + noen gaveartikler , alt skal vi lager selv. Vi har også ekstra drakter til store og små,og har med skoleklasser og barnehager i bigården for å vise den fantastiske verden ett biesamfunn er. Kjører en teori del og en praktisk del. Ellers er ett av hovedbudskapene våre også lære andre å bruke honning isteden for sukker i syltetøy, matlaging m.m.

Foretak: Bians Honning, Surnadal

Honning
profil

Type honning

Røsslyng og Flerblomstret.

Terroir

Ved foten av Trollheim. Variert fauna, med hassel, Selje, hvitveis, løvetann, bringebær. En del villblomster som geitrams, mjødurt, tistel. Om høsten bra med røsslyng. Veldig rent vann i bekker og elver.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: Røsslyng 150, flerblomstret 270

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården