Benedicte Myhre

Litt om Benedicte

Benedicte er hobby birøkter på 5 året og har rundt 12 bifolk som står ved kysten i det vakre Jærlandskapet og samler inn sommerhonning. Interessen er sortshonning og de mange ulike variantene som finnes. Hun er utdannet Geofysiker og arbeider til daglig i et Oljeselskap med operative prosjekter, men gleden i å få lov til å arbeide sammen med biene tar mere og mere av hennes tid.

Foretak: Obrest Birøkt

Honning
profil

Type honning

Bringebør og andre sortshonninger - plantanlønn

Sølv i NM i Honning 2022 i kategorien Andre Sortshonninger: Lønn

Terroir

Bigården som har samlet inn Lønnetrehonning ligger i åpent Landbruksområde ved kysten av sør vestlandet. Mye dyrket mak med platanlønn. Bigården som har samlet inn bringebærehonningen ligger i naturpark ved et ferskvann, mye villbringebær og dyrket mark rundt. relativt åpent landskap.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: Bringebær 22 kg, andre sortshonninger 11 kg

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården