Zanete Andersone-Lilley

Litt om Zanete

Hobbybirøkter med 2-4 kuber som står i landlige omgivelser i Nordre Follo. Biolog med brennende interesse for dyr og natur. Birøkt for meg betyr å ha innblikk i insektenes verden, produsere egen honning og glede venner og bekjente med kortreist naturlig produkt av god kvalitet. Også synes jeg at det er ganske meditativt å jobbe i bigården fordi du må være mentalt til stede der og da. Bestefaren min hadde bier, så på en måte viderefører jeg denne tradisjonen videre.

Foretak: Skotbul Honning

Honning
profil

Type honning

Bringebær

Terroir

Bikubene står på et lite småbruk, på kanten av en blomstereng. Det er mye skog og kornåkrer rundt og spredt bebyggelse med private hager. Ganske idyllisk sted med masse mat til biene gjennom hele sesongen - fra skogsbær i vår til røsslyng i høst.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 140

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården