Lena Ødemark

Litt om Lena

Holder til i søndre Enningdalen i Halden kommune. Her er det et stort artsmangfold fra tidlig vår til sen høst. Drevet med birøkt i 5 år. Selger noe privat men sender mest til honningsentralen. Vår honning heter Jennys sommerhonning og Anton’s Dunderhonning (lynghonning). Jenny og Anton er våre barn og vi som røkter heter André Aronsen- ødemark (aut.birøkter) og Lena ødemark (lærlingen)

 

Honning
profil

Type honning

Flerblomstret og røsslyng

Terroir

Rikt artsmangfold med tidlig blomstring av Selje, hassel, rogn og or. Rik hvitveis og løvetannblomstring, mye bringebær, eik, hvitkløver og blåbær/tyttebær. Biene trekker også på epletrær, plommetrær og dvs andre bærbusker i hagene rundt. Lynghonningen vår inneholder også sensommer blomstring her med blant annet johannesurt og gullris.

Mengde høstet og høstedato

Kg ca 300
Høstet:

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården