Marthe Grav Semner

Litt om Marthe

Startet med birøkt i 2017 og gikk birøkterkurs den sommeren. Min Oldefar var birøkter i sin tid, og bestemor har fortalt meg mye om oldefars måte å røkte bifolkene på. Feks at han (selvfølgelig) hadde trekuber og at biene overvintret på mye honning. Alle disse fortellingene om oldefar gjorde at jeg ønsket å starte med birøkt, og at jeg fra starten av ønsket å ha bikuber laget av tre. Fordi jeg også ønsker å møte bienes naturlige behov og la de uttrykke sine medfødte instinkt samtidig som jeg kan høste litt honning, så startet jeg i 2019 å følge reglene for Demeter-birøkt (biodynamisk birøkt). Sommeren 2022 ble vi endelig Demeter-sertifisert. Disse årene siden 2017 har jeg vært så heldig å bli kjent med Susanne som er birøkter og som sitter med ufattelig mye kunnskap om honningbier. Hun har inspirert meg til å tørre å gjøre ting annerledes enn hva man normalt lærer på kurs/av lærebøker og det er derfor jeg syns birøkt er så gøy! 

Foretak: Naturbia

Honning
profil

Type honning

Røsslyng og flerblomstret

Terroir

Lorem ipsum dolor sit amet cotetur adiing.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet:

Smak og lukt

Mer informasjon kommer.

Sensorisk analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården