Ann-Mari Bjering Strand

Litt om Navn

Jeg heter Ann-Mari er 37år,bonde og matprodusent fra Rakkestad. Driver familiegården Melleby som jeg kjøpte i 2018,og har siden da tilføyd både ku og bier til gården. Jeg tok birøkter kurs våren 2021 og hentet mine to første bifolk Mai 2021

Foretak: https://melleby-gard.no/

Honning
profil

Type honning

Bringebær og flerblomstret

Terroir

Bigården står i skogkanten ved jordet i Nord . Jeg ser kubene fra gården og de står i godt le for vær og vind og får sola hele dagen. Jeg har sådd insektsvennlige blomster striper foran bikubene og alt gras til kuene har hvitkløver som under kultur . Det gjør at jeg har stor blomstring av hvitkløver.jeg har store skogsområder med mye villbringebær. Jeg har også anlagt en ny gårdsdam med insektsvennlige planter rundt hele dammen og prøver å tenke på at de skal ha nok nektar å fly på gjennom hele sesongen. Jeg flytter ikke bigården på trekk den står fast hjemme på gården. Det har vært en enorm bratt læringskurve og så spennende, bekymringsfult, lærerikt og fantastisk å bli kjent med jentene mine i Bugården. De har virkelig beriket min gård og jeg er veldig gla jeg ble birøkter.

Mengde høstet og høstedato

Kg
Høstet: 69 og 37

Smak og lukt

Jeg har to sommerhonninger i år og melder på begge. Nr 1 er den tidlige blomstringen blant annet, selje ,løvetann ,rybsåker Denne ble slynget tidlig da jeg var redd den skulle krystalisere i rammene. Denne ble rørt i 8dager Nr2 har hele blomstringen i Juni med alle markblomster mye hvitkløver og godt bringebær trekk i skogen Rørt i 14 dager Jeg hånd slynger honningen og rører den til ferdig produkt. Jeg poder ikke.

Sensorisk Analyse

Mer informasjon kommer

Bilder fra Bigården