Petter Falch

Litt om Petter

Min niese har skrevet om meg: En stor onkel på nesten 2 meter, som tømrer og snekrer, fisker og jakter. Med fire barn og enda flere barnebarn har han mange jern i ilden, men når han røkter biene er det som om verden stopper opp. Da er det harmoni og balanse. Vi er heldige som har vokst opp med Onkel Petter, og en nevø og to nieser er blitt birøktere takket være han. Den store hagen stelles så biene har tilgang på nektar gjennom hele sesongen. Tenk at en så stor mann kan være så glad i så små insekter.

Honning
profil

Type honning

Flerblomstret

Terroir

Rett utenfor Oslo, ikke langt fra kysten ligger Herkules Bigård. Den er plassert i en hage på Strand i Bærum kommune. Blant kunsverk og ulike pollinatorvennlige planter og blomster finner biene lett beite rett utenfor kubene. Det er et nabolag med blomsterrike hager med frukttrær, bærbusker, samt at det er flere lindetrær i nærheten som biene er glade i.

Mengde høstet og høstedato

120 Kg
Høstet: 8 september 2020

Bilder fra Bigården