Nabolagshager

Litt om Nabolagshager

Nabolagshager er en tenk-og-gjør-tank som jobber med de sosiale aspektene av bærekraftig, urban utvikling. Som sosiale entreprenører jobber vi med mennesker, planet og fortjenester for å gjøre byen grønnere og mer sosial. I vårt arbeid deltar vi i forskningsprosjekter og gjennomfører sosial programmering, samtidig som vi får midler fra våre tjenester og produkter som honning. 

Vi driver en ungdomsprogrammering på østsiden av Oslo for å ta opp spørsmål om arbeidsstyrkeintegrasjoner for minoritetsungdom, samtidig som vi oppfyller våre mål om å gjøre byen mer grønn og sosial.

 Programmet vårt, Oslo Living Lab, har skapt over 115 stillinger for ungdommer fra Hersleb- og Bjerke videregående skole de siste tre årene, og er basert på et tett samarbeid med kvalifiserte mentorer.. Gjennom programmet er unge mennesker i stand til å utforske entreprenørskap og bygge jobbferdigheter som birøkt, urbant dyrking or bygning for å bli mer konkurranse dyktige i den norske arbeidsstyrken.

Foretak: Nabolagshager

Honning
profil

Type honning

Bringebærhonning

Flerblomstret honning

Honningdugg-honning
Sølv i NM i Honning 2020 i kategorien Honningdugg-honning.

Terroir

Vi holder til i hjertet av byen der boliginfrastruktur, grønne byrom og fjorden ligger side om side. Bigården vår ligger på taket av den gamle landbruksbygning i Grønland, innenfor en urban gård som heter Tak for Maten. Vi dyrker bringebær, solbær, mange urter og blomster på Tak for Maten. Området vårt er omgitt av Ekeberg i sørvest i en radius på 1-1,5 km, botanisk hage i nord som ligger bare 800 meter unna, og Losæter i sør innen 800 meter avstand. Det mangfoldige utvalget av nektar resulterer i et mangfoldig utvalg av smak i honningen vår, som vi kaller byhonningen.

Mengde høstet og høstedato

Bringebær
50 Kg
Høstet: Tidlig juli 2020

Honningdugg
25 Kg
Høstet: Sent i august 2020

Flerblomstret
50 Kg
Høstet: Tidlig august 2020

Bilder fra Bigården