Halvor og Cathrine Manshaus

Litt om Halvor og Cathrine

Hobbyrøktere Halvor & Cathrine produserer urban honning på Bestum. Vi har eksperimentert med flow hive og ulike hybridløsninger med delvis flow og delvis tradisjonelle rammer som radialslynges. Produserer ca 30-40 kg flow honning og 60-70 kg vanlig slynget honning. Forsøker å holde rammene for seg (flere slynginger) for å skille ut ulike trekk med ulik smak og farge. Ettersom vi ikke gjør lyngtrekk har vi flytende honning, som ser ut til å holde seg ukrystallisert i om lag et års tid.

Foretak: Tomtaasen

Honning
profil

Type honning

Bringebærhonning

Lind-honning
Gull i NM i Honning 2020 i kategorien Lind-honning.

Terroir

hage med hagedam i nærheten der biene trekker for å drikke - stor aktivitet. Mye blomster tilrettelagt for bred sesong bare i hagen, ellers trekker biene på blomster og planter i nærområdet - mest aktivitet antas å ligge innenfor 1,5 km. Mange flotte hager gir jevn blomstringer fra tidlig vår og til sent på høst. Mange som er blitt flinke til å la gresset gro litt, som gir mer kløver osv. En del tilslag av lind i området som blomstrer i overgangen juni/juli, og gir en karakteristisk myntesmak på honningen.

Mengde høstet og høstedato

Bringebærhonning
40 Kg
Høstet: August 2020

Lind-honning
60 Kg
Høstet: August 2020

Sensorisk analyse

Lind-honning
Forfriskende duft av mynte. Smaken ligner aromaen med mye mynte og krydder. Mildt bitter i ettersmak som er karakteristisk for lind-honning.

Bilder fra Bigården