Nikita Volgin

Litt om Nikita

Vi er en liten familiebedrift som driver med birøkt midt i mangfoldig natur av Vest-Telemark og produserer økologisk norsk honning. Vi startet en bigård i 2016 og i dag har vi 30 bikuber med snille bier.

Foretak: Bigård i Bandaksli

Honning
profil

Type honning

Flytende skogsbærhonning
Flerblomstret
Røsslyng

Terroir

Bandaksli er et helt økologisk sted uten noe kilder til forurensing. Dette er et fjellandskap med vakker natur og koselige pittoreske landsbyer. Telemarkskanalen er i to minutters gange fra bigården. Trekkgrunnlaget for bier består bare av viltvoksende skogsflora som ikke gjødsles eller sprøytes. Hovedsakelig ville skogsbær - blåbær, tyttebær blokkebær i mai, bringebær i juni. Pluss har vi masse geiterams og lyng rund bigården.

Mengde høstet og høstedato

Flytende skogsbærhonning
520 Kg
Høstet: 12 juni 2020

Flerblomstret
460 Kg
Høstet: 15 juli 2020

Røsslyng
620 Kg
Høstet: 24 august 2020

Pollen analyse Skogsbær

Last ned hele pollenanalysen ved å trykke på overskriften. ​​

Pollen analyse Røsslyng

Last ned hele pollenanalysen ved å trykke på overskriften. ​​

Bilder fra Bigården