Per Håkon Stenhaug

Litt om Per håkon

Sterk forkjemper for honning utvikling på bienes premisser. Det benyttes ikke elektrisk energi i fremstilling. Håndslynging og manuell tapping

Ekte håndverksprodukt fra Blommenholm Biefarm! En bie produserer tilsvarende en teskje honning gjennom livet. For å sanke 1 kilo honning besøker biene på Blommenholm Biefarm omtrent 10 millioner blomster. Dette bidrar også til viktig pollineringsarbeid og biologisk mangfold. Terroiret er flerblomstret og består til stor del av selje, løvetann, kløver, frukttrær, bærbusker, eng-blomster, lind, solhatt og hageplanter. Honningen er slynget, bearbeidet og tappet manuelt. Ingen tilsettinger er benyttet. Den gode smaken er kun samspill mellom blomster og bier. Helt enkelt: ett lokalprodusert håndverksprodukt på bienes og naturens premisser.

Om Blommenholm Biefarm: Vi er en liten, urban bigård som tilbyr lokalt produsert honning av høyeste kvalitet. Alle våre produkter kommer utelukkende fra egen bigård hvor biene behandles med respekt, omtanke og godt stell. Rasen er krysning mellom Buckfast og Krainer. Kuber og utstyr som benyttes er miljøvennlige og bygget av naturlig materiale. Bearbeiding og tapping gjøres i eget slyngerom i bigården. 

Besøk oss etter nærmere avtale på Engerjordet 15, Blommenholm, tel. 415 77 368.

Foretak: Blommenholm Biefarm

Honning
profil

Type honning

Flerblomstret

Terroir

Boligområde med frukttrær, bærbusker, lind, hageplanter og tradisjonene norske ville planter.

Mengde høstet og høstedato

85 Kg
Høstet: 5 juli 2020

Sensorisk analyse

Mild syrlig-grønn aroma med tropiske toner. En flott balanse mellom sødme og fruktighet i smak, preg av tropiske frukter og kandisert mango.

Bilder fra Bigården