Det Norske Teatret

Litt om DNT

Det Norske Teatret har hatt bier på taket i 2020, i forbindelse med den store oppsettingen av Bienes historie av Maja Lunde. Skuespillerene har hatt mulighet til å være med på røkten og fått lære mer om biens komplekse verden. Møte med bikubene har gitt teateret en nærkontakt med biene, og utfylt den kunstneriske aktiviteten de utspiller på scenen.

Bier som beitar i Oslo er heldige. Oslo er ein del av Oslofjordfeltet med mykje open grunnlendt kalkmark, ein type natur som gir eit særleg rikt biologisk mangfald. Biene våre finn mykje og velduftande næringsrik mat i Slottsparken, ein kort flygetur frå teateret.

Huldas honning seljast i teaterbutikken vår og brukast både i kantina og i Løve Restaurant & Bar som held til i foajeen på teateret.

 

Foretak: Det Norske Teatret

Honning
profil

Type honning

Flerblomstret Varm søtleik med preg av smør og vanilje, blanda med ein frisk syre av nyslått gras. Florale tonar av norsk høgsommar, med eit chili-preg i avslutninga.

Terroir

Bypark med tilgang til en del lind. Stauder og sommerblomster fra Rådhusplassen, Karl Johan og Slottsparken.

Mengde høstet og høstedato

35 Kg
Høstet: 3 juli 2020

Bilder fra Bigården