Trude Skogø

Litt om Trude

Jeg er en hobby-birøkter med sterk interesse for Permakultur og naturnært hagebruk. Bigården drives så økologisk som mulig, selv om den ligger ¨midt i byen¨, på nedre byåsen i Trondheim. Jeg har to-dronningdrift, inspirert av Arudmetoden

Honning
profil

Type honning

Platanlønnhonning
Flerblomstret

Terroir

Sisikhaugen er en gammel villaeiendom på 6,4 mål, opprinnelig med hagebruk. Bratte skråninger langs Nidelvens viltkorridor dekker det meste av eiendommen. Hovedsaklig løvtrær og bringebærkratt, parker, gravlunder og hager opp mot Bymarka. Bysentrum og Øya er også innenfor 3km.

Mengde høstet og høstedato

Platanlønnhonning
32 Kg
Høstet: 26 juni 2020

Flerblomstret
50kg
Høstet: 21 august 2020

Sensorisk analyse

Platanlønnhonning
Dyp aroma av bakte pærer. Smak som preges av sødme, vanilje og pærer og med en behagelig ettersmak.

Bilder fra Bigården