Linda Leithe

Litt om Linda

Vi, dvs jeg og Laila Grendahl driver gården Åsgård som vi kjøpte i 2012. Vi kjøpte våre to første kuber i 2013 og dermed var vi hektet. En ny fascinerende verden hvor mangfold og samspill med våre omgivelser virkelig åpnet seg for oss. Det ble flere kuber og ønsket om å lære mer om birøkt medførte ulike kurs i birøkt og dronningavl, samt et kurs i næringsbirøkt. Med bier som husdyr blir vi nok aldri ferdig utlært og det er en del av drivkraften for oss. Vi lærer noe nytt hele tiden.


Foretak: Åsgårdhonning

Honning
profil

Type honning

Flerblomstret honning

Røsslyng -honning
Gull i NM i Honning 2020 i kategorien Røsslyng-honning.

Terroir

Bigården ligger i et åpent, frodig og variert jordbrukslandskap med Frolfjellet som nærmeste nabo. Her har vi store områder med en variert flora av vekster som blomstrer til ulike tider fra tidlig vår til seinsommer. Selje, hestehov, løvetann og litt blåbær legger grunnlaget for bienes vårutvikling før villbringebær, kløver, geitrams, og mange engplanter bidrar med nektar til det som blir vår sommerhonning.
Etter at sommerhonningen er høstet i juli tar vi med oss bikubene til kysten hvor røsslyng og noe poselyng blomstrer.

Mengde høstet og høstedato

Flerblomstret honning
250 Kg
Høstet: 24 juli 2020

Røsslyng-honning
200 Kg
Høstet: September 2020

Sensorisk Analyse

Flerblomstret honning
Duft av pærer. En delikat honning med mye bringebærnektar. Toner av vanilje og fersk voks. Flott jevn og kremet konsistens.

Røsslyng-honning
Balansert duft av treverk, krydder og brente toner. Rik, fyldig og fruktig på smak. Kompleks med toner av bitter sjokolade og aprikossyltetøy.

Bilder fra Bigården